Driftsoptimering

Elektroservice.DK tilbyder tilstandsbestemt vedligeholdelse, også kendt som CBM (Condition-Based Maintenance), er en metode til vedligeholdelse, der baserer sig på teknologi og dataanalyse for at forudsige, hvornår vedligeholdelse er nødvendig.

Kører jeres udstyr optimalt? Og ønsker I at undgå nedetid på udstyret?
Se nogle af fordelene ved CBM herunder:

 1. Optimeret driftstid og produktivitet: Ved at overvåge tilstanden på udstyret og forudsige, hvornår vedligeholdelse er nødvendig, kan tilstandsbestemt vedligeholdelse hjælpe med at minimere uventede nedbrud og afbrydelser i driften. Dette sikrer en optimal driftstid og produktivitet.
 2. Reduceret vedligeholdelsesomkostninger: CBM hjælper med at identificere behovet for vedligeholdelse, før det bliver en større og dyrere reparation. Det betyder, at mindre reparationer kan udføres på en mere omkostningseffektiv måde, og at større reparationer kan undgås.
 3. Forbedret sikkerhed: Ved at identificere og forudse problemer på udstyr, kan CBM bidrage til at minimere risikoen for uheld og ulykker i arbejdsmiljøet.
 4. Forlænget levetid på udstyr: CBM hjælper med at opdage små problemer, før de udvikler sig til større problemer. Dette kan bidrage til at forlænge levetiden på udstyr og mindske behovet for udskiftning.
 5. Bedre ressourceudnyttelse: CBM gør det muligt at bruge ressourcerne mere effektivt ved at reducere vedligeholdelsesaktiviteter, når de ikke er nødvendige, og samtidig fokusere på det udstyr, der har behov for vedligeholdelse.

Tilstandsbestemt vedligeholdelse kan hjælpe med at reducere vedligeholdelsesomkostninger, øge produktiviteten, forbedre sikkerheden og forlænge levetiden på udstyr. Det er en investering i teknologi og ekspertise, men det kan give store fordele på lang sigt.

Elektroservice.DK benytter sig af SKF-udstyr, der lagrer data i SKF Cloud og vi kan på denne måde overvåge driften 24/7 uden at være onsite. Ved hjælp af løbende målinger kan vi vurdere tilstanden af det pågældende udstyr og identificere eventuelle tegn på svigt.

Vi kan også tilbyde ABB Smart sensor løsninger, hvis ikke kravene til overvågningen er på højeste niveau.

 

ABB Ability Smarts Sensor

Vil du sikre dig, at dit udstyr også fremover fungerer optimalt og dermed undgå nedetid?
Så kan ABBs Ability Smart Sensor give dig conditioning monitoring til dine motorer, pumper og lejebukke i produktionen. Brugen af ABBs Ability Smart Sensor kræver ikke de store omkostninger til installation, da den monteres uden kabler m.v. og vil fortælle dig om udstyrets aktuelle tilstand. Sensoren foretager målinger løbende og dataen lagres i clouden via en smart phone eller gateway til internettet. Herefter har du mulighed for at analysere dataen via en smart phone eller internetbrowser.

 

Sådan fungerer en ABB Ability Smart Sensor

En ABB Ability Smart Sensor måler en række nøgleparametre fra overfladen af udstyret, som giver et unikt indblik i tilstand og performance. På den måde kan du hurtigt identificere ineffektivitet. På den måde kan du tage eventuelle reparationer i opløbet og sikre en oppetid på så tæt på 100% som muligt.
Der er flere fordele forbundet med en ABB Ability Smart Sensor. Den kan hjælpe dig med at skære ned på dine vedligeholdelsesomkostninger og forlænge dit udstyrs levetid.

 

ABB Ability Smart Sensor med mange muligheder

Med ABB Ability Smart sensor kan du blandt andet måle følgende:
 • Lejetilstand
 • Vibrationer under drift
 • RPM
 • Driftstimer
 • Belastning under drift
 • Driftstemperatur
Der er naturligvis mulighed for at indstille individuelle advarsel- og alarmniveauer, så du kun får besked, når du ønsker det. ABB Ability Smart Sensor kan bruges til både motorer, pumper og andet maskineri.
Vil du kende tilstanden på dit roterende produktionsudstyr, så kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at reducere nedetiden på effektiv vis.