Driftsoptimering

Lejeanalyse – vibrationsmålinger på dine maskiner

Roterende maskiners tilstand kan kontrolleres, og fejl kan opdages, inden de bliver et problem. Det gør man ved hjælp af en lejeanalyse, eller vibrationsmåling som det også kaldes.

Vi har stor erfaring med udførelse af både vibrationsmålinger og frekvensanalyser på maskiner og udfører i dag mange tusind målinger om året. Med andre ord: vi er i stand til at udføre arbejdet med meget stor præcision.

Når vibrationsmålingen foretages, laves der samtidig en vibrationsanalyse af dataen, som giver os et indblik i maskineriets ”helbred”. Her vil hvert målepunkt gennemgås og analyseres på. Derudover udleveres der en konklusion, hvori beslutningsgrundlaget for videre planlægning er argumenteret for.

Al vibrationsovervågning og frekvensanalyse foretages naturligvis ved hjælp af markedets bedste produkter.

Jra vib1.jpeg

 

Vi arbejder med 3 forskellige vibrationsmålingssystemer

  1. Det ene system er SPM-systemet, der alene kontrollerer lejets smøretilstand. Dette system har sine begrænsninger ved motorer, som er reguleret af frekvensomformere.
  2. Det andet system er et SKF-lækstrømssystem, der måler om der er elektrisk lækstrøm fra lejesystemet/rotordelen i regulerede AC-motorer.
  3. Det tredje og sidste system er et SKF-Microlog-system, som foretager et en støj- og frekvensanalyse. Dette system vil optage samtlige støjniveauer og behandle dem i et program, der splitter støjbilledet op. Herefter vil maskinens tilstand kunne analyseres.
    Karakteristisk for dette system er den nøjagtige detektering af lejefejl, opretningsfejl, ubalance, elektrisk støj, osv.

Til større eller vitale systemer anbefaler vi det tredje system – med støj- og frekvensanalyse. Uanset hvilken form for vibrationsovervågning, I vælger, er du i trygge hænder. Vores specialister er nemlig alle uddannede Vibration Specialist CatII. 

Få hjælp til frekvensanalyse, vibrationsmåling og lejeanalyse

Har du spørgsmål til vibrationsmåling, vibrationsanalyse, frekvensanalyse eller noget helt fjerde, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 75 12 73 10, e-mail info@elektroservice.dk eller ved at anvende vores kontaktformular.

Læs om, hvordan vi hjalp Tjæreborg Industri med deres frekvensanalyse.